Koningsspel Kubb

Aantal:

9,68

1 dag 

excl. BTW

11,71

1 dag

incl. BTW

In Winkelwagen
Koningsspel Kubb
>
  • Koningsspel Kubb
<

Omschrijving

Maak 2 teams van spelers (of 2 spelers). Teken een speelgebied uit van 5 x 10 meter, plaats de koning in het midden en laat elk team 5 ridders verspreid op de basislijn plaatsen. Werpen moet onderhands en verticaal. Het team dat een werpstok het dichtste bij de koning gooit (zonder te raken) mag beginnen.

Team 1 mag nu proberen de ridders van de tegenpartij om te gooien tot alle 6 de stokken gegooid zijn.De geraakte ridders worden nu vanaf de basislijn door team 2 in het andere speelveld gegooid. Team 2 moet deze ridders nu rechtop zetten waarna de beurt overgaat naar team 2.

Na de volgende wissel moeten de ridders in het veld worden omgegooid voordat de ridders op de basislijn mogen worden geraakt. Lukt dit het team niet dan mag de basislijn van het andere team verplaatst worden naar de verste voorwaartse ridder (tot deze word omgegooid). Omgegooide ridders op de basislijn tellen in deze fase niet mee.

Als alle ridders van de tegenpartij zijn omgegooid mag de koning omver geworpen worden (altijd vanaf de basislijn) om als winnaar te worden uitgeroepen. Als de koning te vroeg in het spel wordt geraakt dan wint de tegenpartij