Over ons

32 jaar geleden startte Theaterbureau Cees van der Horst met bemiddeling van (thema)orkesten, jazzbands, artiesten, goochelaars en looporkesten zoals o.a. Zwarte Pieten, Clowns-, Kerstman – en Mexicaans-orkesten. 

Door diverse kostuumaanvragen werd deze activiteit uitgebreid met verhuur en verkoop van kostuums. Meteen gevolgd door attractieverhuur met o.a. de verhuur van springkussens, marktkramen, suikerspinmachine, popcorn en zeskampartikelen. Vanuit een schuurtje naar een garagebox, een opslag in Bavel garagebox in Breda en naar enkele jaren het eerst kantoor met magazijn in de Middellaan te Breda. Dit bleek door de groei na enkele jaren ook weer te klein en deze maal werd van Middellaan naar Middellaan 460 verhuist. Een grote loods met een kantoortje. 

Ook dit werd snel te klein. Vooral een groot buiten terrein werd als een gemis ervaren voor schoonmaak werkzaamheden aan springkussens en opblaas attracties. In 1993 werden de nieuwbouw plannen gestart voor een nieuwe locatie Weidehek 2 te Breda. Geheel naar wens met voldoende uitbreidingsmogelijkheden. Loods/magazijn, wasruimte, atelier, ruim kantoor, een las- en timmerwerkplaat en een ruime decor werkplaats. Ook werd de wens betreffende de parkeerruimte ingevuld. 

Dan gaat het snel en wordt weer een magazijn/loods toegevoegd Weidehek 4. De laatste jaren zijn daar een aantal magazijnen aan toegevoegd aan het Weidehek en nu loopt de nummering zelf tot 8c en 8 d. 

Door deze ontwikkeling kunnen we iedere klant (en iedere klant is uniek!!) helpen en kunnen we zo goed mogelijk inspelen op de behoeftes van de klant. Waar aanvragen niet ingevuld konden worden, werden de producten zelf gebouwd.Een veel gevraagd artikel was de verassingstaart, na diverse ontwerpen werd deze taart tot in detail gefinetuned en ontworpen. Hedendaags is de zesde taart al in de verhuur en volledig gemodificeerd.De eerste attractie was een feit! Na deze volgden er vele meer en gingen we ons ook richten op decor- en setstukken. 

Het bedrijf werd steeds groter en uitgebreider door diverse overnames, waarvan een van de bekendste Beck En Berg ( Veemarkt Amsterdam), hier werden diverse kostuums en setstukken van de bekende TV serie Vrouwenvleugel en Blauw Blauw verzorgd.Vanaf dat moment kwamen er steeds meer diverse opdrachten binnen van o.a. braderieën, de kamelenrace in Eindhoven, beursgang Vendex, privatisering Rijksmunt, Ballon fiesta Breda, Derby etc. 

In 2014 kwam ter overname de Materialenservice. Dit was een spel-attractieverhuur van Gemeente Breda en Surplus welzijn. Volledig gespecialiseerd op scholen, instellingen, sportverenigingen en bejaarden huizen. Dé service die speciale spelpakketten ontwikkelde. Deze pakketten werden op maat gemaakt speciaal voor de beoogde doelgroep met o.a. kleine spellen zoals bingo, ringwerpen of spiraalspel. 

Daarnaast waren ze uniek in de expertise van geluidsinstallaties en veldinstallaties. Ook werd het personeel wat in dienst was overgenomen. Medewerkers met een beperking maar welke wel 100% achter hun werk stonden. De basis werd ongemerkt gelegd voor de verandering van de materialenservice naar DE MATERIAALSERVICE

Door deze ontwikkelingen, overnames kun je met recht zeggen wij zijn een totaalleverancier met een enorme aanbod op de gebieden van: 

 • Attracties met o.a. luchtkussens, kop van jut, Oudhollandse spelen, opblaas attracties
 • Zeskampmaterialen met o.a. stormbanen, mega adventure baan, zeep/klauterhelling
 • Foodattracties met o.a. suikerspinmachine, popcornmachine, poffertjes platen, hotdog
 • Partyverhuur met o.a. tenten, sta tafels, stoelen, banken, podia, garderobe rekken, tap, bar
 • Servies, bestek, koelingen, tafels,stoelen
 • Verlichting en effecten zoals lichtsets, beamers, projectieschermen, lasers
 • Geluid met o.a. veldinstallaties, karaoke sets, geluidsets van 100 wat tot 1000 watt
 • Decors o.a. Hollands, Frans, Mysterie kortom meer dan 6 km decor in alle thema’s
 • Effecten zoals geurmachines, bellenblaasmachine, confetti shooters, rookmachines
 • Setstukken zoals een haringkar, arrenslee, edelhert, totempaal, edelhert
 • Vuurwerk opslag van 50.000 kilo
 • Kostuumverhuur van Chinese drakenkostuums tot sint, piet, Kerstman lopende telefoons
 • Kostuum en accessoires verkoop 2 verdiepingen met een vloeroppervlakte van circa 1100 vierkante meter
 • Industriële gassen, koelgassen, barbecues gas en ballonnengas (helium) campingaz. Kortom alle soorten gas in verschillende hoeveelheden op voorraad
 • Ballondecoratie als ballonpilaren, ballonslingers, ballonbogen, trossen gevulde ballons

Bankgegevens

Wilt u een overboeking doen naar Materiaalservice? Gebruik dan onderstaande gegevens om uw order te betalen aan Materiaalservice.

ABN Amro bank te Breda:

Ten name van: MateriaalserviceIBAN: NL39ABNA 0468 63 15 93Onder vermelding van uw ordernummer, (bedrijfs)naam en huurdatum  

Rabobank te Breda:Ten name van: MateriaalserviceIBAN: NL94 RABO 0186 7471 28Onder vermelding van uw ordernummer, (bedrijfs)naam en huurdatum   

KVK: 18046244BTW: NL 8097.47.418.B01

Adresgegevens

Emailadres: info@materiaalservice.nl
Materiaalservice
Weidehek 24824 AS te Breda