Sarah pop (stoffen pop)

Een Sarah pop is een stoffen pop die vaak wordt gebruikt als decoratie voor een verjaardagsfeestje. De pop is genoemd naar de oude traditie van het "Sarah zien" of "Abraham zien", die in Nederland gevierd wordt wanneer iemand 50 jaar oud wordt. De Sarah pop is dus bedoeld voor vrouwen die deze mijlpaal bereiken.

De pop is meestal ongeveer 1,5 meter hoog en heeft een vrouwelijke vorm, met een zacht en vriendelijk gezicht. De pop is gemaakt van stof, gevuld met zacht materiaal zoals katoen of wol, en heeft vaak een frame van ijzerdraad om haar vorm te behouden. De pop kan worden versierd met verschillende accessoires, zoals een pruik, bril, hoed, sieraden of kledingstukken. Dit maakt het mogelijk om de pop aan te passen aan de smaak van de persoon die geëerd wordt.

De Sarah pop wordt vaak gebruikt als verrassing voor de vrouw die 50 jaar wordt. De pop wordt op een opvallende plaats geplaatst, bijvoorbeeld in de voortuin of aan de gevel van het huis. Hiermee wordt aangegeven dat de vrouw nu officieel "Sarah" is geworden en de mijlpaal van 50 jaar heeft bereikt.