Schandpaal / schandblok eenvoudig

Aantal:

17,90

1 dag 

excl. BTW

21,66

1 dag

incl. BTW

In Winkelwagen

SCHANDPAAL eenvoudig

Schandpaal
>
  • Schandpaal
<

Omschrijving

De historie van de SCHANDPAAL/Schandblok.

Handig om te weten wat de geschiedenis is en wat wetenswaardigheden:

De schandpaal/ schandblok werd vooral in Europa tijdens de Middeleeuwen als straf ingezet. Het letterlijk voor paal gezet te worden maakte diepe indruk en werd als een grote schande ervaren. De straft varieerde van enkele uren tot een dag. In de schandpaal/schandblok  zat de veroordeelde vast met zijn armen en hoofd. Publiek wat langskwam of speciaal langskwam om de veroordeelde te zien staan kon dus voorwerpen e.d. naar hem gooien. Vooral rotte eieren, rot fruit en stenen werden vaak naar de veroordeelde gegooid. Als extra straf kon het voorkomen dat een veroordeelde tot de doodstraf ook 1 dag voorafgaand aan zijn executie eeen aantal uren aan de schandpaal/ schandblok moest staan. Kortom niet leuk om daar te staan.In Nederland is deze strafmaatregel officieel halverwege de 19 de eeuw als maatregel (strafmaatregel) afgeschaft. Het spreekwoord "iets aan de kaak stellen komt van deze straf" Er zijn vele variantenvan een schandpaal/schandblok.Twee boomstammen met een voetstuk en daar tussen planken zo gemaakt dat hoofd en polsen vast gezet kunnen worden. Onze schandpaal heeft een voetplaat met een paal.

Deze schandpaal

Gelukkig wordt deze schandpaal of ook wel schandblok genoemd, alleen op leuke evenemementen en feesten gebruikt. Op thema feesten met een Middeleeuws thema of Western feesten is deze schandpaal als decoratie in te zetten maar ook als attractie te gebruiken.De schandpaal is, buiten het gegeven dat het een leuke blikvanger is, ook leuk als attractie of voor een foto moment. Uiteraard gooien nu we niet met eieren, rot fruit of stenen naar het slachtoffer wat we in de schandpaal / schandblok zetten maar met zachte ballen of natte sponzen.

Op-afbouw van de schandpaal.

Deze schandpaal /schandblok wordt compleet geleverd en is zeer eenvoud op- en af te bouwen. De paal wordt in het blok/voetplaat gezet.